Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Η UNICEF και το Κεντρικό Ίδρυμα Σρι Σάτυα Σάι συνεργάζονται

Η άνευ προηγουμένου κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος λόγω της πανδημίας Covid-19 δημιούργησε μια επείγουσα ανάγκη διάδοσης κρίσιμων πληροφοριών σε όλους τους ανθρώπους. Στην πρόκληση αυτή προστέθηκε επίσης η διάδοση μη επαληθευμένων πληροφοριών. Σε μια μαζική προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης στην Ινδία, η UNICEF συνεργάζεται με το Κεντρικό Τραστ Σρι Σάτυα Σάι και τον Οργανισμό Σρι Σάτυα Σάι Σέβα της Ινδίας.

Ο Οργανισμός Υπηρεσίας Σρι Σάτυα Σάι είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς εθελοντών, με μέλη σε όλο το μήκος και το εύρος της χώρας και είναι ιδανικά δομημένος για να παίξει αυτόν τον σημαντικό ρόλο. Γεμάτα με ενθουσιασμό και αγάπη για τον Μπαγκαβάν, τα μέλη είναι πάντα έτοιμα να υπηρετήσουν την κοινότητα, και αυτό τους δίνει μια ακόμη ευκαιρία να εκφράσουν την αφοσίωσή τους.

Νέοι εθελοντές, έμπειροι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύγλωσσοι και ευρέως κατανεμημένοι γεωγραφικά, θα εκπαιδευτούν στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν από τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η εκπαίδευση θα δώσει τη δυνατότητα στους εθελοντές να ενημερώσουν το ευρύ κοινό σχετικά με τα συμπτώματα, την ανάγκη για καραντίνα, τα προληπτικά μέτρα και ό,τι χρειάζεται για τη διατήρηση της ψυχολογικής υγείας και της κοινωνικής πειθαρχίας. Η εκπαίδευση του κοινού θα επικεντρωθεί, επίσης, σε τρόπους μείωσης της ενδοοικογενειακής βίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πιθανές απειλές.

Σε πρώτη φάση εκπαιδεύονται 4.000 εθελοντές από την Άντρα Πραντές, την Τελανγκάνα και την Kαρνάτακα. Στη δεύτερη φάση, εθελοντές από το Ταμίλ Νάντου και την Κεράλα και στη συνέχεια μέλη από όλη τη χώρα θα εκπαιδευτούν ώστε να μεταφέρουν τις πληροφορίες σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε μέσω διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε η κα Σέμα Κουμάρ από τη UNICEF, η κα Αραβίντα από τη Μονάδα Επικοινωνιακών Πόρων (CRU) μαζί με ειδικούς από τον ΠΟΥ. Ο Σρι Ρατνάκαρ, διευθύνων διαχειριστής του Κεντρικού Τραστ Σρι Σάτυα Σάι, εκπροσώπησε το Κεντρικό Τραστ Σρι Σάτυα Σάι, και πολλοί αξιωματούχοι εκπροσώπησαν τον Οργανισμό Σρι Σάτυα Σάι Σέβα της Ινδίας. Συμμετείχαν επίσης εμπειρογνώμονες από τον ΠΟΥ, το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Συμβούλιο Αγροτικής Αυτοδιοίκησης και το Ίδρυμα Δημόσιας Υγείας της Ινδίας.

Στην ομιλία του, ο Σρι Ρατνάκαρ τόνισε τις δραστηριότητες προσφοράς που ανέλαβαν το Κεντρικό Τραστ Σρι Σάτυα Σάι και ο Οργανισμός Σρι Σάτυα Σάι Σέβα, από τη στιγμή που κηρύχθηκε η καραντίνα. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη διάδοσης επαληθευμένων πληροφοριών στο κοινό για την ανακούφιση του αδικαιολόγητου πανικού που δημιουργείται από ψευδείς πληροφορίες. Ο Οργανισμός, που ιδρύθηκε από τον Μπαγκαβάν, εξακολουθεί να είναι ένα θεϊκό δώρο για την ανθρωπότητα, με στόχο να βοηθά τους άπορους, αλλά και να δίνει την ευκαιρία ανιδιοτελούς υπηρεσίας σε όσους θέλουν να δώσουν αυτόν τον ιερό σκοπό στη ζωή τους.

- Δημοσίευση στο Sanathana Sarathi, November 2020 issue, και στον Ελληνικό "Αιώνιο Ηνίοχο", τεύχος Νοεμβρίου 2020